4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: stichting Dress for Succes en F-game is nieuwe vorm van cybercrime

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Op 13 maart 2015 overleed René Gude. Dé man die filosofie in Nederland weer op de kaart zette. Filosoof Daan Roovers, die net als Gude ook Denker des Vaderlands was, blikte in de Villa terug op het leven en gedachtegoed van de markante filosoof.
  • Het uiterlijk draagt bij aan iemands succes, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau. Maar wat nou als je geen geld hebt om een goed pak te kopen wanneer je een sollicitatiegesprek hebt? Nou, deze mensen kunnen aankloppen bij de stichting Dress for Succes. Nathalie But, van deze stichting, schoof aan in de Villa.
  • De F-Game is in opmars. Gewiekste criminelen die kwetsbare mensen ronselen voor frauduleuze activiteiten waarbij vooral ouderen het slachtoffer zijn. Aad Lensen is projectleider aanpak gedigitaliseerde criminaliteit van de Rotterdamse politie en kwam langs in de Villa om over het probleem te vertellen.
  • Kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers zijn gewoon leerplichtig. Maar het is moeilijk ze een stabiele schoolcarrière te geven. Yurien van Starkenburg is directeur van een speciale school voor asielkinderen, waar 130 kinderen met 35 nationaliteiten zitten.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie