4 van de Villa over vorstelijke momenten

4 van de Villa: slimmer omgaan met apparaten en ‘Amsterdammer helpt Amsterdammer’

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • We gooien veel te veel elektronica bij het grof vuil, terwijl die apparaten nog boordevol kostbare grondstoffen zitten.  Steven van Eijck vindt dat we daar beter en slimmer mee om moeten gaan, hij is voorzitter van Stichting Open/Wecycle.
  • Jurgen had een indringend gesprek met Lotte Toet, zij is medeoprichter van stichting Gelijkspel. Ze bespreken het feit dat studentes veel te vaak te maken krijgen met aanranding of zelfs verkrachting. De stichting Gelijkspel geeft workshops bij studentenverenigingen.
  • Marlene Tas & Liesbeth Ribbink werken al 10 jaar lang elke week aan misschien wel de liefste krantenrubriek van Nederland: Amsterdammer helpt Amsterdammer in Het Parool, waardoor we een goed beeld krijgen van de armoede in NL. Maar ook dat altijd weer mensen bereid zijn om te helpen…
  • En in Arnhem komt er een tentoonstelling waar zogenaamde nazikunst te zien is. De context daarbij is ontzettend belangrijk, vertelt directeur Saskia Bak.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een antwoord