4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: Rozette Kats over de Holocaust en een nieuwe slaapstoornis, orthosomnia

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • De 80 jarige Rozette Kats was in de villa. Zij sprak de Duitse Bondsdag toe over de Holocaust en blikte met ons daarop terug. En ze gaf ook nog een boodschap mee.
  • In Terug naar Toen blikten we met Ruslandkenner Hubert Smeets terug op de opening van de allereerste McDonalds in Moskou, dat destijds nog in de Sovjet-Unie lag.
  • We hadden chefkok Justin van Doorn te gast. Hij was verslaafd aan cocaïne, maar krabbelde op en heeft nu een food therapie die helpt tegen verslaving.
  • Steeds meer mensen houden via apps of gadgets hun slaap bij, maar volgens wetenschappers is dat niet altijd een goed idee, want het veroorzaakt een nieuwe slaapstoornis; orthosomnia. Ysbrand van der Werf is neurowetenschapper en voorzitter van de Nederlandse en Europese vereniging voor slaap- en waakonderzoek, hij legt uit wat het is.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een antwoord