4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: Onbekende voetbalpareltjes en de 92-jarige Leonard Vis over onderduiken in WO II

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg, deze week van Elles de Bruin, een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Op dinsdag spraken we Sander IJtsma. In het dagelijks leven is hij chirurg, maar in zijn vrije tijd zoekt hij naar onbekende voetbalpareltjes met behulp van data. En dat doet hij niet onverdienstelijk.
  • “Een Prinse van Oranje ben ik, vrij, onverveerd, den Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd.” We zingen het allemaal mee, maar wat betekenen dit soort zinnen nou écht? Martine de Bruin is Wilhelmus-kenner en gaf ons het antwoord. Want, op 10 mei 1932 werd Het Wilhelmus het Nederlandse Volkslied.
  • Deze week hadden we ook een bijzondere gast uit Canada, de 92-jarige Leonard Vis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat hij met 29 anderen ondergedoken in een pension in Laren, hij is de enige uit die groep die de oorlog overleefd heeft.. een indrukwekkend verhaal.
  • Maar de 4 van de Villa beginnen we met heel iets anders. Namelijk met Funpop…

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie