4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: is Nederlands te ingewikkeld? En de invloed van ons brein op ons financieel gedrag

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • De taalvaardigheid van leerlingen holt achteruit. Is het Nederlands niet gewoon te ingewikkeld en moeten we de taal aanpassen aan de tijd van nu? Historicus taalkundige Nicoline van der Sijs kwam daarvoor langs.
  • Oud Ajax-aanvoerder Danny Blind was in de Villa om terug te blikken op 24 mei 1995. Toen won Ajax in Wenen de Champions League. In de finale werd AC Milan met 1-0 verslagen door een doelpunt van Patrick Kluivert.
  • Martjan Kuit en Martijn Haas zijn groot fan van grote, betonnen gebouwen, ook wel  brutalistische architectuur genoemd. Ze schreven ‘Bruut, de Atlas van het brutalisme in Nederland’ en hopen dat we met z’n allen anders naar dit soort kolossen gaan kijken.
  • De 4 van de Villa begint met Anne Abbenes. Zij doet al jaren onderzoek naar de invloed van ons brein, onze emoties en persoonlijke overtuigingen op ons financieel gedrag.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een antwoord