4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: Feikje Rademaker is economisch dakloos en Erik van Muiswinkel eert Drs. P

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Feikje Rademaker was te gast. Zij heeft werk, is zelfredzaam, maar heeft tegelijkertijd geen dak boven haar hoofd (dakloos). Zo zijn er in het Nederland van nu duizenden zogenoemde economische daklozen. Ze vertelt haar verhaal.
  • Dat het Nederlandse landschap er strak en georganiseerd uitziet, dat weet u allang. Fotograaf Loek Buter is erdoor gefascineerd en maakt er prachtige foto’s van.
  • Met Erik van Muiswinkel bespraken we het leven van taalvirtuoos Drs. P., en Erik bleek zelf ook een uitstekende Drs P. in huis te hebben.
  • En Kai Hagedoorn vertelde zijn indrukwekkende verhaal. Hij verloor bijna 100 kilo, maar moest de operatie om overtollige huid zelf betalen. Als dat vergoed wordt, kan dat de samenleving geld schelen, denkt hij.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie