4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: Marjolein de Rooij over de vakantiedagen van een varken en held Henk Das

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Bert Haanstra wint op 12 april 1960 als eerste Nederlander een Oscar voor zijn film Glas. We blikken terug met documentairemaker Marc van Fucht.
  • Afgelopen week verscheen het boek Hoeveel vakantiedagen heeft een varken?. Het boek -dat klinkt als een grap maar wel degelijk een serieuze ondertoon heeft- is geschreven door de oprichter van de vakbond voor dieren, Marjolein de Rooij.
  • Op 13 april 1923 vond de laatste bijeenkomst plaats van de kunststroming Dada. Kunsthistoricus Ariel Alvarez vertelt bij ons in de Villa alles over de ins- en outs van deze stroming.
  • Henk Das deed levensgevaarlijk werk voor het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wilfred Scholten schreef een boek over de man die geen held wilde zijn.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie