4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: Margriet Sitskoorn over de strijd tegen de tijd en Boekelo in de ban van beeldengate

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Hoogleraar Klinische Neuropsychologie Margriet Sitskoorn scheef het boek Tijd Tekort, Tijd Genoeg, waarin ze de strijd aan gaat met hét probleem van deze tijd: tijd.
  • Ieder mens, arm en rijk, heeft recht op een mooi afscheid. Dat is het motto van grafkistenmaker Radboud Spruit. Naast het maken van grafkisten, verzorgt hij sociale uitvaarten. Hij kwam vertellen over zijn bijzondere werk.
  • Het Twentse dorp Boekelo is in de greep van een heuse beeldengate: een groot bronzen beeld dat al 54 jaar op het terrein van een hotel staat, is namelijk onderwerp van gesprek nadat de waarde van het beeld werd ontdekt…
  • Maar Villa VdB begon de week maandag met geschiedenis. Want als het aan hoogleraar oude geschiedenis Daniëlle Slootjes ligt, gooien we die bekende geschiedenistijdbalk uit onze schooltijd in de prullenbak.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een antwoord