4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: Maarten Huygens over het ‘nut van de man’, Whissp-app geeft mensen stem en alles over tafelzuur

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • De emancipatie van vrouwen gaat steeds beter, maar hoe staat het eigenlijk met de emancipatie van mannen? Maarten Huygen schreef het boek Het nut van de man. De ins en outs van mannelijkheid.
  • Blijf van mijn lijf-huizen zitten overvol. Eva Scholte, voorzitter van het landelijk netwerk vrouwenopvang kwam langs in de Villa om over dit probleem te vertellen.
  • De app ‘Whissp’ moet mensen met een stemprobleem weer een stem geven. De app versterkt het geluid van iemand terwijl het achtergrondgeluid wordt gedempt. Joris Castermans is de man achter deze uitvinding en schoof aan.
  • Augurken, zilveruitjes, piccalilly en atjar: tafelzuur! En heb je ’t over dit soort zuur: dan kom je uit in Amsterdam, want dat is de tafelzuurhoofdstad van het land. Paul van Ravestein schreef het boek De Zure Stad en kwam er over vertellen.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie