4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: koopvaardijschip tijdens de Tweede Wereldoorlog, Lenny Kuhr op bezoek en het ijsvogelseizoen barst bijna los

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Wist u dat een Nederlands koopvaardijschip meer dan 100.000 troepen heeft vervoerd tijdens de Tweede Wereldoorlog? En dat in zeeën waar je elke dag geraakt zou kunnen worden door een Duitse torpedo. Dit, en nog meer verhalen hebben Hubert Nijgh en Jos Rozenburg opgeduikeld… over koopvaardijpersoneel dat tegen wil en dank door moest werken tijdens de Tweede Wereldoorlog
  • Op 29 maart 1969 wint Lenny Kuhr het Eurovisie Songfestival met het liedje De troubadour. Lenny kwam op visite in de Villa om terug te blikken op dit historische moment, alweer 54 jaar geleden!
  • Het ijsvogelseizoen barst bijna los: Klaas en Mirjam volgen lief en leed van parende en broedende ijsvogels vanuit hun speciale kijkhut in Amsterdam Zuidoost. Ze verlieten, bij hoge uitzondering, hun vogelhut eventjes om in de Villa aan te schuiven.
  • Ouders worstelen met hun rol in de transitie van hun kind. Hoe kun je je als ouder daarin het beste verplaatsen? Flip Zuijderland en Inez Derksen delen hun ervaring en hebben over het proces een film gemaakt: Met zonder ballen. Moeder en zoon vertelden erover in de Villa.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie