4 van de Villa Jurgen van den Berg

4 van de Villa: Kirsten van Teijn heeft een vriend én een vriendin, 52 jaar popkritiek in Recensiebijbel

In deze 4 van de Villa kunt u weer luisteren naar gesprekken, gevoerd door presentator Jurgen van den Berg. Hij praat in deze aflevering met zijn gasten door over het thema ‘liefde’ en dat een maand voor Valentijnsdag. Zo gaat het over liefdevolle en soms ook zure recensies in de Recensiebijbel van OOR bijvoorbeeld. En cabaretière Kirsten van Teijn, zij heeft zoveel liefde om te geven dat ze een vriend én vriendin heeft.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB, gepresenteerd door Jurgen van den Berg, is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Polyamorie: Kirsten van Teijn heeft 2 relaties tegelijk

De interesse voor niet-monogame en open relaties groeit, vooral onder jongeren. Hoe gaat dat allemaal in zijn werk in een zogenoemde polyamoureuze relatie? Cabaretière Kirsten van Teijn is ervaringsdeskundige, want ze heeft een homoseksuele en een heteroseksuele relatie. En ze trekt met de try-out van haar voorstelling Jaloezie is een bitch volle zalen.

52 jaar aan popkritiek, gebundeld in Recensiebijbel

Muziekkrant OOR bestaat ruim een halve eeuw. Dat 50-jarige jubileum heeft een mooi jubileumboek opgeleverd. Maar de fans misten iets: want waar stonden de altijd scherpe recensies? Die (intussen) 52 jaar aan recensies zijn nu gebundeld in de Recensiebijbel. Het is een eregalerij voor 52 jaar popkritiek, zowel liefdevol als zuur. OOR-hoofdredacteur en -samensteller Erik van den Berg vertelt erover.

Zwijgen is goud?

U en ik zijn er misschien niet groot mee geworden: het praten over onze gevoelens. Hoeveel verhalen zijn er niet over familiegeheimen of groot verdriet die nooit besproken zijn aan de keukentafel? Het emotioneel bewustzijn, zoals dat zo mooi heet, is de afgelopen decennia enorm gegroeid. Jongere generaties laten hun emoties de vrije loop. Maar je kan ook doorslaan, zegt filosoof Ignaas Devisch, schrijver van het boek Een kleine filosofie van grote emoties.

Generatie-expert over hoe verschillende generaties samenwerken

De AOW-leeftijd gaat in 2024 weer ietsjes omhoog. De trend is dat we met z’n allen langer moeten doorwerken. In de praktijk betekent het dat op sommige werkvloeren intussen meerdere generaties met elkaar moeten samenwerken. Dus met hier en daar nog een babyboomer, veel millennials, aangevuld met een paar jongeren van de generatie Z. Jurgen praat erover met generatie-expert Aart Bontekoning.

(Foto: ©Stijn Ghijsen/MAX)

Geef een antwoord