4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: Joris Luyendijk over de bankencrisis en Hans Kazàn 70 jaar

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Stel dat u altijd heeft gehoord dat uw oma is verkracht door een Duitse soldaat, maar er later achter komt dat diezelfde oma foto’s bewaart van die soldaat. Dan begint u natuurlijk te twijfelen. In het nieuwe tv-programma Sporen van Oorlog van Omroep MAX gaat kleinzoon Michael Schuling op zoek naar de waarheid.
  • Het is al weken onrustig in de bankenwereld. Moeten we bang zijn voor een bankencrisis, zoals in 2008? Daarover sprak Jurgen met Joris Luyendijk, schrijver van Dit kan niet waar zijn: Onder Bankiers.
  • Nederlands bekendste goochelaar zit 50 jaar in het vak én hij wordt dit weekend 70. Hans Kazàn blikt terug (en vooruit!).
  • De lente is begonnen en aankomend weekend mag de klok weer een uurtje vooruit. Maar volgens expert Joke Meijer zou het veel gezonder zijn om permanent wintertijd aan te houden.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie