4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: meer astronauten dan parfumeurs, waar kunnen stoppende sekswerkers terecht en de passies van zanger Ruben Hein

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Zendermanager van NPO Radio 4 Simone Meijer blikt in Terug naar Toen terug op het moment waarop Hilversum 4 de ether in is geslingerd, op 28 december 1975.
  • Er zijn meer astronauten dan parfumeurs op deze wereld. Dat is althans de bewering van parfumeur Wessel-Jan Kos. Hij is langsgekomen in de Villa om te vertellen over zijn bijzonder geurige baan.
  • Waar kunnen sekswerkers terecht die willen stoppen met hun werk? In Groningen bestaat al een zogenoemd Overweeghuis en ook in Utrecht moet nu zo’n huis verrijzen. 4 van de Villa heeft erover gesproken met initiatiefnemer Evelien Roukema en voormalig sekswerker Vanesse.
  • En zanger Ruben Hein heeft 2 passies: zingen én vogels spotten. En als vogelaar heeft hij de afgelopen jaren steeds meer soorten zien verdwijnen. Tijd voor actie! Hij is samen met een vriend het project AANPOTEN gestart, met als doel zoveel mogelijk struiken en bomen planten. Hij is aangeschoven in de Villa!

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie