4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: gebeurtenissen met impact bespreken we met Charles Groenhuijsen en Natascha van Wezel

Gebeurtenissen met impact: die staan deze week centraal in de 4 van de Villa. Margreet Reijntjes en Elles de Bruin praten met voormalig Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen, theatermaker Anna Hofstra, forensisch onderzoeker Natascha van Wezel en ecoloog Raymond Klaassen. 

Charles Groenhuijsen

Op 11 september 2001 pleegt terreurorganisatie Al Qaida op 4 plekken in de Verenigde Staten terroristische aanslagen. Omroep MAX-presentator Charles Groenhuijsen was toentertijd correspondent in Washington en wist nog precies waar hij was op het moment van de eerste aanslagen.

Anna Hofstra over impact op dieren

Waarom is cultuur uitsluitend bedoeld voor de mens? Dat vroeg theatermaker Anne Hofstra zich af. Ze voegde de daad bij het woord en besloot een voorstelling te maken voor kippen! Maar maakt theater écht impact op dieren?

Forensisch onderzoeker Natascha van Wezel

Over impact gesproken, forensisch onderzoeker Natascha van Wezel staat voor haar werk bijna dagelijks op crimescènes. Van deze vaak impactvolle situaties maakt ze miniatuurversies. Van haar heftige werk en haar bijzondere hobby is de documentaire ‘Maar dan in het klein gemaakt’, die volgende week op het Nederlands Filmfestival in Utrecht te zien is.

Ecoloog Raymond Klaassen over impact op de natuur

Wat is de impact op de bloemetjes en de bijtjes van weilanden vol zonnepanelen? Ecoloog Raymond Klaassen van de Rijksuniversiteit Groningen doet hier onderzoek naar. En de 1e onderzoeksresultaten zijn behoorlijk verrassend.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie