4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: de koninklijke coupé gaat met pensioen en Karlijn de Wild over restauratie Utrechtse Dom

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Vrachtschepen verbruiken flink wat stookolie en zijn absoluut niet schoon. Maar er is een alternatief. Het zeilschip, op wind dus. David Koel is scheepsbouwkundig ingenieur en hij vertrekt binnenkort naar Zuid-Amerika om met zijn zeilschip vracht op te halen.
  • Ik had een mooi gesprek over een treinstel. Niet zomaar een treinstel, maar de Koninklijke Coupé die deze week met pensioen gaat. Die komt terecht in het Spoorwegmuseum en daar is Hoofd Collecties Peter Paul de Winter maar wat blij mee.
  • In Terug naar Toen gaat het over ontdekkingsreiziger Willem Barentz en zijn bijzondere tocht via de Noordelijke IJszee die hij, zoals u weet, niet overleefde.
  • En in Utrecht wordt hard gewerkt aan de restauratie van de Dom. Hoe staat het er eigenlijk voor en wat gebeurt er allemaal? Dat bespreekt Jurgen met restauratie-architect Karlijn de Wild, die betrokken is.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie