4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: de biografie van Britney Spears, Robbert Dijkgraaf en ode aan de Zangeres Zonder Naam

Rondom iconische figuren hangt vaak een hoop mysterie. Jurgen van den Berg gaat in deze 4 van de Villa in gesprek met gasten die hier allemaal over mee kunnen praten.

 Biografie van Britney Spears

Ze was een icoon van de jaren’90: meisjes wilden haar zijn, jongens waren tot over hun oren verliefd. Het gaat over Britney Spears. Deze week is de langverwachte autobiografie van de zangeres verschenen. De biografie heet The Woman In Me en daarin vertelt Britney Spears wat er de afgelopen 25 jaar allemaal met haar is gebeurd in de wereld van glitter en glamour. Entertainmentdeskundige Eric de Munck van RTL Boulevard was één van de eersten die het boek in Nederland mocht lezen.

Robbert Dijkgraaf over de Einsteintelescoop

Weet u het nog van school: E=MC in ‘t kwadraat, de relativiteitstheorie van Einstein. Wetenschappers zijn nog altijd bezig om de theorie van Einstein te testen. Wat daarbij moet gaan helpen is een gigantische, ondergrondse Europese telescoop. En als het aan demissionair wetenschapsminister Robbert Dijkgraaf ligt komt die in Limburg. Hij heeft geld uitgetrokken om Italië af te troeven en de zogenoemde Einsteintelescoop binnen te slepen.

Over het leven van Mathilde Willink

Mathilde Willink was in de jaren ‘70 een opvallende verschijning met zware make-up, lange staarten en extravagante jurken. Ze was getrouwd met schilder Carel Willink en in oktober 1977 maakte ze een eind aan haar leven. Over Mathilde Willink praat Jurgen van den Berg met Lisette de Zoete, zij schreef de biografie ‘Mathilde, muze, mythe, mysterie’.

Ode aan de Zangeres Zonder Naam

25 jaar geleden overleed Mary Servaes Bey, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam. De koningin van het levenslied had een grote carrière. Laurens Ham deed veel onderzoek naar haar en haar liederen en vertelt wie ze was. Ook spreekt Jurgen met Ellen ten Damme, zij brengt in een speciaal concert met meerdere muzikanten een ode aan de Zangeres Zonder Naam. Dat concert is ook opgenomen wordt later dit jaar door MAX uitgezonden.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Of beluister de podcast op de site van NPO Radio 1. Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie