4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: carnaval met Jan van Mersbergen en Albert Verlinde over het succes van oude en nieuwe musicals

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Chantall van den Heuvel test -voor haar werk- seksspeeltjes en ziet hierin positieve ontwikkelingen voor vrouwen, mannen én ouderen. Ze onderwierp al meer dan 1300 speeltjes aan een grondige inspectie en kwam langs in de Villa.
  • Dit weekend gaat de musical Les Misérables voor de zoveelste keer in première. En niet alleen deze musical keert met enige regelmaat terug in ’t theater, ook van The Lion King, Aida en Mama Mia krijgen we maar geen genoeg. Musicalproducent Albert Verlinde weet waarom dit zo is en waarom nieuwe titels het zo moeilijk hebben.
  • Op 13 februari 1917 werd de Nederlandse danseres Mata Hari in Parijs gearresteerd op verdenking van spionage. Jessica Voeten schreef een biografie over de Friese Griet Zelle, zoals Mata Hari écht heette.
  • En dit weekend viert Zuid-Nederland carnaval. Schrijver Jan van Mersbergen schreef het boek ‘Carnaval, een levensverhaal’ waarin hij zijn liefde voor het feest uiteen zet. Hij deelde zijn enthousiasme over carnaval & vasteloavend in de Villa.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie