4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: burgers helpen de politie in Oost-Brabant en truffeljager Martijn Burgers

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Een bijzonder politieproject in Oost-Brabant. Daar helpen burgers met een gewone baan in hun vrije tijd de politie met het oplossen van allerlei misdrijven. Rechercheur Jan van Manen én burgerrechercheur Olaf van der Harst schoven aan in de Villa.
  • Martijn Burgers is een Nederlandse truffeljager en nam ons mee in de criminele wereld van de truffel. In Italië loopt de zoektocht naar het peperdure ingrediënt steeds vaker uit de hand. En: in Nederland kun je ook truffels vinden!
  • In onze historische rubriek Terug naar Toen, gingen we terug naar 21 februari 1965. Op die dag wordt burgerrechtenactivist Malcolm X doodgeschoten tijdens een toespraak in Harlem, New York. We doken de geschiedenis in met Nikita Krouwel, onderzoeker bij de Black Archives.
  • Tattoo-artiest Joey Boon vindt de meeste kinderboeken veel te eenzijdig. Daarom besloot hij zelf een boek te schrijven waarin een vader vol tatoeages centraal staat.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie