4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: behandeling voor artrose, Lutz Jacobi neemt afscheid en gevangenispastor Margreet Sanders aan het woord

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Is er licht aan het einde van de tunnel voor artrose-patiënten? Professor Marcel Karperien van de Universiteit Twente denkt van wel. Hij en zijn team ontwikkelen een behandeling die verlichting kan bieden bij deze ziekte. Voor deze primeur schoof Karperien aan in de Villa.
  • De Amsterdamse zedenzaak maakte veel indruk, eind 2010. Op 2 kinderdagverblijven in de hoofdstad bleken tientallen kinderen te zijn misbruikt. Wim Anker was destijds advocaat van dader Robert M. Hij kreeg daar veel reacties op, met ons blikte hij terug.
  • Oud-Kamerlid Lutz Jacobi is niet alleen Fries in hart en nieren, maar ook nog even directeur van de Waddenvereniging. Op 1 januari draagt ze het stokje over, een mooie gelegenheid om (op haar verjaardag) het wad onder de loep te nemen.
  • En wie in de gevangenis belandt, kan te maken krijgen met extra stress, zorgen en isolatie. Daarom kent Nederland 70 gevangenispastors om gedetineerden geestelijk bij te staan. Eén van die pastors is Margreet Sanders, zij vertelt in de Villa over haar werk.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie