4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: bedreigingen viroloog Van Ranst, energie opwekken met zonnepanelen in de ruimte, een beroemde teen en Elles de Bruin over nieuwe podcast

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • De bekende Vlaamse viroloog Marc van Ranst kreeg deze week een eredoctoraat uitgereikt van de Vrije Universiteit Amsterdam. Van Ranst kwam langs in de Villa om te vertellen over zijn turbulentie jaren vol bedreigingen.
  • Het Europees Ruimte-agentschap ESA is bezig met een spectaculair plan: ze willen energie opwekken met zonnepanelen in de ruimte. Klinkt als toekomstmuziek, maar dit zou zomaar op korte termijn al kunnen gebeuren. Wetenschapsjournalist Rob van Hattum praatte ons bij.
  • Kunstenares Lisa Schamlé had nooit kunnen vermoeden dat een foto van haar grote teen zó veel los zou maken. De teen heeft inmiddels een eigen Instagram-account én een tentoonstelling. Hoe dit allemaal zit, vertelde ze in de Villa.
  • En MAX-collega Elles de Bruin heeft een opvolger gemaakt van haar succesvolle podcastserie over de overgang: Zestig. Over 2 maanden bereikt Elles zelf de leeftijd van 60 jaar en in de podcast zoekt ze uit wat deze leeftijd betekent voor het leven van vrouwen die ook 60 kaarsjes uit blazen.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

(Foto: MAX)

Geef een reactie