4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: afscheid van Bernadette de Haas en Pieter de Waard en Chatbot ChatGP betreedt de muziekwereld

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Bernadette Haase neemt na 25 jaar afscheid als directeur bij de Nederlandse Transplantatie Stichting. Ze vertelde in de Villa over wat er de afgelopen kwart eeuw is bereikt op het gebied van orgaantransplantatie.
  • En nog meer afscheid, want aan het eind van ‘t voetbalseizoen neemt voetbalclub Telstar afscheid van de markante directeur Pieter de Waard. Hij kwam langs om over zijn grote liefde te vertellen.
  • Ze leefden kort en ongelukkig: sprookjes uit de 18e eeuw waren nogal anders van toon dan de mierzoete sprookjes van nu. Het Meertens Instituut ontcijferde de stokoude, Nederlandse, sprookjes en heeft ze opnieuw uitgegeven in een bundel. Volksverhaal-onderzoeker Theo Meder kwam er over vertellen.
  • En Chatbot ChatGPT is niet alleen handig voor het (laten) maken van je huiswerk, maar doet mogelijk ook z’n intrede in de muziekwereld. Malou Miedema, muziekjournalist van 3voor12 (VPRO), praat over de kansen en gevaren van de chatbot.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie