4 van de Villa over de kerstgedachte

4 van de Villa: 42 jaar Kinderen voor Kinderen, mentale druk in de sport en de (on)zin van vitaminepillen

In de 4 van de Villa hoort u de meest opvallende, ontroerende en verrassende gesprekken uit de afgelopen Villa VdB-week. Villa VdB is van maandag tot donderdag tussen 14.00 – 15:30 uur te horen bij MAX op NPO Radio 1. Elke vrijdag krijgt u van presentator Jurgen van den Berg een compilatie van fragmenten uitgeserveerd.

Deze week hoort u in de 4 van de Villa:

  • Op 5 december 1980 was jeugdkoor Kinderen voor Kinderen voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Annemieke Stuurman was één van deze kinderen en zong de klassieker ‘Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd’. Ze schoof, 42 jaar na dato, aan in de Villa.
  • Wanneer u dood bent, is uw lichaam dan wettelijk voldoende beschermd tegen gesol of andere aantastingen? Niet echt, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van het Ministerie van Justitie. Strafrechtgeleerde Bas de Wilde leidde dit onderzoek en verbaast zich over de mazen in de wet.
  • Vrijdag 9 december 2022 speelt het Nederlands Elftal de kwartfinale op het WK tegen het Argentinië van Lionel Messi. De druk op de schouders van de mannen van Louis van Gaal wordt groter en groter. Hoe je met de mentale druk omgaat, vertelde sportpsycholoog Afke van de Wouw.
  • En de zin & onzin van vitaminepillen slikken kwam voorbij deze week. Er wordt een hoop reclame gemaakt voor al deze voedingssupplementen, maar heb je al die pillen ook écht nodig en is dit schadelijk? Het antwoord op deze vragen gaf voedingswetenschapper Renger Witkamp van Wageningen Universiteit.

Beluister hieronder de 4 van de Villa:

Het MAX-radioprogramma Villa VdB gepresenteerd door Jurgen van den Berg is van maandag tot en met donderdag te horen van 14.00 – 15.30 uur op NPO Radio 1.

Geef een reactie