telefoonhoesje

Zo maakt u een verkleurd telefoonhoesje weer transparant

Een transparant telefoonhoesje beschermt uw mobiel en heeft als voordeel dat de telefoon zelf zichtbaar blijft. Alleen hebben dit soort hoesjes de eigenschap na verloop van tijd flink te verkleuren. Dat ziet er niet fraai uit, maar meestal is het effect wel omkeerbaar. 

Waarom verkleurt een transparant telefoonhoesje?

Een transparant hoesje verkleurt op den duur vaak naar een bruingele kleur. Dit gebeurt onder invloed van zon(licht), warmte, vocht en substanties als vet en olie. Afhankelijk van de blootstelling gebeurt dit in meer of mindere mate, maar het is een vrijwel niet te voorkomen verschijnsel. Er zijn gelukkig wel meerdere methodes om de verkleuring weer teniet te doen. Gebruik er in elk geval geen agressieve schoonmaakmiddelen voor, zoals allesreiniger of middelen met ammonia erin, want daar kunnen de meeste transparante telefoonhoesjes niet goed tegen. Gebruik ook geen kokend water voor het reinigen, aangezien het hoesje dan kan krimpen.

Lees ook: Schoonmaken van mobiele oplaadpoort: zo doet u dat

Met afwasmiddel

Oppervlakkige verkleuringen laten zich goed verwijderen met afwasmiddel. Meng hiervoor wat lauw of warm water met een paar druppels afwasmiddel en poets het hoesje er aan de binnen en buitenkant mee. Bijvoorbeeld met een (tanden)borstel, maar druk niet te hard, om het materiaal niet te beschadigen. Een spons gebruiken kan ook. Spoel na met water en laat het hoesje goed drogen, voordat u het terug op de mobiel plaatst.

telefoonhoesje

Met baking soda

Ook baking soda reinigt en verwijdert verkleuringen. Strooi daarvoor wat poeder over het telefoonhoesje en gebruik een natte (tanden)borstel om de verkleuring weg te poetsen. Spoel ook nu na met water en laat goed drogen voor u het terug op uw mobiel plaatst.

Met alcohol

Doe wat schoonmaakalcohol op een wattenstaafje of een doekje en maak het telefoonhoesje hiermee schoon. Over het algemeen verdampt de alcohol snel, maar plaats het hoesje pas weer terug als het echt goed droog is of droog zorgvuldig na met een schone doek.

Telefoonhoesje onderhouden gaat verkleuringen langer tegen

Door het telefoonhoesje een paar keer per week van uw mobiel te halen en te reinigen met een ontsmettend doekje blijft het hoesje goed schoon en krijgen verkleuringen minder snel kans. Laat het hoesje steeds enkele minuten goed drogen, voor u het weer op uw mobiel plaatst.

Naast het telefoonhoesje, kan ook uw mobiel een regelmatige reinigingsbeurt gebruiken. In een eerder artikel leest u schoonmaaktips om uw telefoon veilig en goed schoon te maken.

(Bron: Radar, wikiHow, AD. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

  1. Margriet Breemer says:

    Ik heb het allemaal al geprobeerd, het werkt niet.
    Heeft de redactie het wel uitgeprobeerd alvorens dit te plaatsen?