Zigzagplant

Zigzagplant: Corokia

Net als de Muehlenbeckia heeft Corokia een vrij minimalistisch uiterlijk, met zeer fijne blaadjes. In het geval van de Corokia zijn de blaadjes zilvergrijs van kleur. Vanwege zijn zigzaggende takken gaat hij in Nederland onder de naam zigzagplant door het leven.

Standplaats

De zigzagplant komt van oorsprong uit Nieuw-Zeeland, waar hij uitgroeit tot een kleine struik. In huis heeft hij graag een lichte standplaats. Iets donkerder mag, maar bij te weinig licht zal hij zijn blad laten vallen. Tocht deert hem niet, dus daar hoeft u geen rekening mee te houden.

Na de ijsheiligen kan hij ook tijdelijk buiten geplaatst worden op het terras of balkon.

Corokia

Water geven

Geef deze plant wekelijks water, zodat zijn kluit steeds net licht vochtig blijft. Zorg wel voor een goede drainage/gaten in de pot, want hij staat niet graag met zijn wortels in het water. In de winter iets droger houden.

Geef tijdens de lente en zomer eens per maand plantenvoeding tijdens het gieten.

Verpotten

Voorzie de zigzagplant elke 2 jaar van een verse laag potgrond en geef hem zo nodig dan ook meteen een grotere maat pot.

Corokia

Snoeien

In pot groeit de zigzagplant niet zo gauw uit de klauwen, dus in de praktijk hoeft u niet te snoeien. Te lang geworden takken kunt u echter desgewenst wel wat inkorten. Wees voorzichtig met het sap dat hierbij vrijkomt.

Bloei

Sommige soorten kunnen bloeien met kleine, gele, stervormige bloempjes, die zich vervolgens tot rode besjes ontwikkelen.

Geur

De zigzagplant geurt subtiel naar muskus.

Geef een reactie