Floriade

Tuinbezoek aan de Floriade in Almere

Eens in de 10 jaar wordt de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in ons land gehouden. In 2022 is het bij de 7e Floriade de beurt aan Almere. Het 60 hectare grote park is van 14 april tot 9 oktober 2022 te bezoeken. We hebben het park inmiddels verschillende keren bezocht en het prille groen zien uitgroeien tot tuinen vol prachtige, volgroeide planten. In dit tuinbezoek geven we u daar een indruk van.

Tuinen van nationale en internationale bodem

Op de Floriade kunt u genieten van tuinen en groen van zowel nationale als internationale bodem. Bij de landenpaviljoens tonen vele landen als Italië, China, Qatar, België, Thailand, de Verenigde Arabische Emiraten en Suriname u hun cultuur, planten en bloemen en laten zij hun lokale innovaties zien voor meer groene steden.

Floriade

Verenigde Arabische Emiraten

Italië

Italië

Thailand

Thailand

De nationale deelnemers tonen u hun mooiste bloemen en planten op hun paviljoens, maar ook verse groenten en fruit. Onder andere de bekende televisie-tuinmannen Ivo Putman en Lodewijk Hoekstra hebben er een tuin aangelegd.

Ivo Putman

De tuin van Ivo Putman

Floriade

Bloeiende rozentuin

Floriade

Ook kunt u op de Floriade de ontwikkeling zien van de bloementuintjes. Hier is een mix van bloemen uitgezaaid, die zich in verloop van tijd ontwikkeld hebben tot kleurrijke bloemenvelden, vol met gelukkig zoemende insecten.

Bloementuintjes

Vlak na het zaaien

Floriade

Bloementuintjes

The Green House

In de enorme kas, The Green House, van 170 meter lang en maar liefst 10.000 m2 inhoud wordt de glastuinbouw gepresenteerd. Hier ziet u hoe innovatieve en duurzame teelt eruitziet, van onder andere aardbeien en potanthuriums en ziet u een gevarieerde presentatie uit de sierteelt, met steeds weer wisselende bloemen en planten. Maar ook een aantal permanente tentoonstellingen.

The Green House

Floriade

Rozen in The Green House

The Green House

Allerlei (snack)groenten bij elkaar.

Kunst op de Floriade

Naast heel veel groen is er op de Floriade ook een hoop te beleven op kunstgebied. Verspreid over het park ziet u daar kleine en grote voorbeelden van. De gebouwen zijn met hun kleuren en begroeiing al een kunstobject op zich, maar zeer in het oog springend is ook Beehold, van kunstenaar Florentijn Hofman. De 2 forse figuren zijn bedekt met maar liefst 10.000 bijen en tonen mens en bij in ultieme samenwerking als icoon voor de toekomst van de groene stad. Ergens verstopt zit ook de bijenkoningin.

Beehold

Beehold

Floriade

FloriadePraktische informatie

De Floriade is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Het parkeerterrein bevindt zich niet op loopafstand van de entree. Daarvoor kunt u de shuttlebus nemen, dit vervoer is inbegrepen bij het parkeerticket. Het park is verder met de bus, boot en fiets bereikbaar. De Floriade is vrijwel geheel toegankelijk voor bezoekers met een beperking en voor diegenen zijn parkeerplekken gereserveerd bij de entree.

(Bron: Floriade.com. Foto’s: MAX Vandaag)

Geef een reactie

Reacties (2)

    Flinter says:

    Gisteren voor de tweede x geweest, zag er geweldig uit alles mooi in bloei. Eerste keer was in april wat een verschil, moet er nog een x na toe heb nog niet alle gezien.
    Als inwoner van Flevoland hebben wij een seizoenskaart. Voor de bezoekers is het prettig dat het aantal bezoekers tegen valt, maar je kan nu op je gemak en zonder dat in rijen moet staan alles en bekijken.

    Andrea51 says:

    Gisteren zijn wij voor de 4e keer geweest en nu met ons kleinkind van 8 jaar. Wat een leuke dingen hebben ze voor kinderen. Red de Wereld een toneelstukje zeer komisch en een vertelling dat de bij erg belangrijk is, ook voor kinderen een bezoek aan het oerbos met een vreemde boswachter, een spin, muis en bever en op zoek naar een monster. Ook heel erg leuk om te doen. Veel speeltoestellen over het hele park verdeeld. En vooral ook heel erg leuk een ballonvaart met een reality bril op over Flevoland. Mijn kleindochter wilde meteen nog een keer. Dan een ritje met de kabelbaan en zo zijn er heel veel dingen voor jong en oud. We hebben nu hele andere dingen gezien dan de andere keren. We zijn blij met onze seizoenkaart en zullen nog regelmatig gaan.