Hibiscus trionum

Tip 32: Hibiscus trionum, een bloem die maar 3 uur leeft

Hibiscus of heemstroos is een geslacht van ruim 200 soorten. Soms groenblijvend, maar meestal bladverliezend. Voor de tuin worden cultivars van Hibiscus syriacus gebruikt. Dit is een opgaande, bladverliezende heester, die goed tegen vorst kan. Hibiscus trionum is een eenjarige variant. 

De bloeitijd is in de zomer en bij gunstig weer tot in de herfst. En is in vele kleuren; wit, roze, rood en violetblauw. Er zijn cultivars met enkele, halfgevulde en gevulde bloemen. Na vele jaren kan de struik wel 2 meter hoog worden en een meter breed. Hij groeit het beste in de zon en iets zure en goed doorlatende grond. Als hij bloeit in een droge periode water geven en voeding. Bekende cultivars zijn Blue Bird Diana en Woodbridge.

Hibiscus trionum

Hibiscus wordt ook als eenjarige gekweekt, de beste is Hibiscus trionum (3 uren bloem) en wordt dus uit zaad gekweekt. De kleur van de bloem is lichtgeel, met een donker hart. De bloemen zijn maar kort zichtbaar, maar door de vele bloemen valt dit niet op. Hij zaait zich gemakkelijk uit, zodat er elk jaar weer nieuwe planten opkomen.

We voegen elke 2 weken nieuwe tips van Krijn toe, dus u vindt steeds weer verse adviezen voor uw tuin. En u kunt ook tips voor de andere maanden bekijken in het jaaroverzicht.

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 41 2023. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie