Daphne

Tip 32: Daphne, Sarcococca en Lonicera, van deze bloeiers kunt u genieten in de winter

Daphne bholua is een onbekende heester en dat is erg jammer, want hij bloeit in de winter met sterk geparfumeerde lichtroze bloemen. In mijn tuin staat een exemplaar en ik geniet er elke dag van in de winter.

Daphne bholua

Daphne of peperboompje komt van oorsprong uit Noord-Afrika en Azië. Ze houden van humusrijke grond en kunnen niet goed tegen verplanten. Daphne bholua komt uit het oosten van het Himalaya-gebergte. De struik kan 2 meter hoog worden en de bloemen moeten bij vorst beschermd worden.

Sarcococca humilis

Een ander, meer bekende winterbloeiende heester is Sarcococca humilis. Dit geslacht komt uit India, China en Oost-Azië. De bladeren zijn glanzend diepgroen en de struik is groenblijvend. De wit-roze bloemen zijn niet erg groot, maar wel heerlijk geurend, gevolgd door mooie bessen. Ze groeien ook op moeilijke, droge en schaduwrijke plaatsen.

Lonicera fragrantissima

Lonicera fragrantissima is een deels bladverliezende heester, afkomstig uit China. Hij bloeit in de winter met sterk geurende crème-witte bloemen. Na de bloei komen de donkerrode bessen. Het is een gemakkelijk groeiende heester, die niet veel eisen aan de grond stelt en winterhard is.

We voegen elke 2 weken nieuwe tips van Krijn toe, dus u vindt steeds weer verse adviezen voor uw tuin. En u kunt ook tips voor de andere maanden bekijken in het jaaroverzicht.

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 5 2023)

Geef een reactie