Geranium Rozanne

Tip: 24: gebruik geranium ook als bodembedekker

Geranium is een dankbare tuinplant. Er zijn meer dan 600 soorten, waarvan de meeste winterhard. De hoofdbloei vindt plaats in juni-juli, maar enkele soorten bloeien langer, zoals de Geranium endressii. Het langst bloeit Geranium Rozanne, die soms in november nog kleur geeft.

De meeste geraniums worden in de border gebruikt vanwege hun rijke bloei. Enkele soorten zijn prima als bodembedekker te gebruiken en soms ook in de schaduw. Geranium macrorrhizum is een hele goede bodembedekker en vormt een dicht tapijt. Ik adviseer ze weleens om het zevenblad weg te krijgen. De bloemen variëren van roze tot paars en wit en ze zijn in onze milde winters groenblijvend.

Veel gebruikt wordt Geranium macrorrhizum Spessart; hij heeft fraaie rozerode knoppen en dito uitgebloeide bloemen. De bloemen zijn wit met een roze zweem, het blad verkleurt enigszins rood in de herfst en is deels wintergroen. Worden deze geraniums te wild, dan kan men ze flink terugknippen en dit herstelt snel. Ook de meeste zomerbloeiende geraniums kan men na de bloei helemaal terugknippen, na een week ziet men ze alweer uitlopen.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 28 2021

Geef een antwoord