Tip 12: de moestuin deel II

Door de zachte winter denk ik dat veel moestuinbezitters zitten te popelen om aan de slag te gaan. Zelf heb ik allang de kriebels om te zaaien en te poten en het eerste zaad zit al in de zaaibakjes. In 2017 heb ik klimspinazie ontdekt. Zet 3 stokken bij elkaar, als een soort wigwam, en zet bij elke stok 2 of 3 plantjes klimspinazie. Het is een heerlijke groente met een geweldige opbrengst. Ik kan het iedereen aanbevelen. Ik vind het verstandig zo veel mogelijk eigen groente te kweken en dit kan ook prima in een bak of grote pot op het terras, zoals sla, andijvie, spitskool, enzovoorts. Groente uit eigen tuin is altijd biologisch; koop daarom ook biologisch zaad en potgrond. Het kost allemaal wat meer, maar u weet wel wat u eet. Helaas wordt de groente uit de winkel nog steeds geteeld met veel bestrijdingsmiddelen. Koop eventueel uw groente bij een biologische winkel. Nu zijn prima te zaaien spinazie en raapstelen. Na half februari kan men buiten al tuinbonen, doperwten en peulen zaaien, deze kunnen ongeveer 6 graden vorst verdragen. Wilt u zelf koolsoorten en sla kweken, dan zijn deze al binnen voor te zaaien.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 6 2018

Geef een reactie