televisie schoonmaken

Televisie schoonmaken? Zo doet u dat

Neemt u tijdens het schoonmaken de televisie weleens mee? Als dat niet het geval is bent u niet de enige, de tv wordt namelijk vaak vergeten. Toch kan een televisie eens in de zoveel tijd wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Hoe u dat het beste doet? We leggen het u uit. 

Eerst afkoelen

Voor u begint met het schoonmaken van de televisie is het belangrijk dat u het apparaat uitzet en even laat afkoelen. Als het scherm nog (te) warm is droogt het water namelijk te snel op, wat witte vlekken kan achterlaten. Zodra de tv is afgekoeld kunt u met een licht vochtig microvezeldoekje het meeste stof en eventuele vingerafdrukken van het scherm verwijderen. Het is belangrijk om een microvezeldoekje te gebruiken, deze is namelijk zacht genoeg om geen krassen op het scherm achter te laten. Andere schoonmaakdoekjes of keukenpapier kunnen bijvoorbeeld wel voor krassen zorgen. Daarnaast is het belangrijk dat het doekje niet te nat is, er mag namelijk geen water in de randen van de televisie druppelen, dit kan voor kortsluiting zorgen. Ook is het goed om niet te hard op het scherm te drukken tijdens het schoonmaken, want ook dit kan het scherm beschadigen.

Niet sprayen

U kunt er ook voor kiezen om uw televisie schoon te maken met speciale sprays die hiervoor bedoeld zijn. Spray het middel echter nooit rechtstreeks op het scherm, maar eerst op een doekje. Dit maakt de kans op vocht in de omranding van het scherm een stuk kleiner.

Agressieve schoonmaakproducten

Gebruik ook niet te agressieve schoonmaakproducten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alcohol, aceton of ammoniak. Ook schoonmaakmiddelen met citroen kunnen schade aan uw tv aanbrengen, dit is vaak namelijk te zuur.

Vraag advies

Heeft u een televisie met een speciaal scherm? Vraag dan bij uw witgoedzaak of aan de fabrikant om advies. Sommige beeldschermen vereisen een speciale aanpak om schoon te maken.

(Bron: Libelle.nl, Consumentenbond)

Geef een reactie