spinnen

Spin in huis? Doodmaken is misschien niet de beste optie

Mensen met een spinnenfobie zijn deze diertjes in huis liever kwijt dan rijk. Toch is het niet altijd handig om de spin te lijf te gaan met krant, schoen of vliegenmepper.

Meer spinnen

Volgens de Vlaamse spinnenkenner Koen van Keer trekt het doodmaken van spinnen in huis alleen maar meer van deze diertjes aan. “Als je een spin gaat doden, is er meer voedsel voor andere spinnen en zullen ze meer eitjes gaan produceren, waardoor er dus meer spinnen zullen bij komen”, aldus Van Keer tegen het Vlaamse VTM Nieuws.

Nuttige diertjes

Hoewel veel mensen niet zo van spinnen houden, zijn zij eigenlijk zeer nuttig. Zij eten andere insecten, zoals zilvervisjes, op en zorgen zo mede voor een gezonde balans in de natuur én uw huis. Zonder spinnen hebben veel diertjes vrij spel en kunnen er plagen ontstaan.  Bovendien doen ze niemand kwaad. “Spinnen vallen je niet aan dus gewoon afblijven of buitenzetten”, aldus spinnendeskundige Peter van Helsdingen van natuurhistorischmuseum Naturalis.

Aan de wandel

Dit opeten van de insecten in uw huis doen zij niet alleen als de herfst nadert. Het hele jaar rond zitten er spinnen in uw huis, maar u ziet ze vaak pas als zij aan de wandel gaan. Dit wandelen doen zij overigens niet voor hun plezier, maar is puur noodzakelijk. Als u een spin ziet lopen is deze hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een soortgenoot om mee te paren en zo het soort voort te zetten.

(Bron: Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL Nieuws)

Geef een reactie