beestjes

We hebben meer dan 100 soorten beestjes in huis

Spinnen, luizen, muggen en kevers, een gemiddelde woning heeft er wel meer dan 100! En mocht u denken dat het in een nette woning beter is, niets is minder waar. Het maakt namelijk niet uit hoe schoon uw huis, overal zitten beestjes. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek

Plek woning bepalend

Huizen op de begane grond met veel ramen en deuren hebben de grootste diversiteit aan insecten. Er is niet een specifieke ruimte waar de dieren zich het liefst schuilhouden. Want mieren en kakkerlakken die vaak in de keuken worden verwacht, komen minstens zo vaak voor in de slaapkamer. Wat voor soort insecten er in huis leven wordt vooral bepaald door de plek waar de woning staat. In huizen met hoogpolig tapijt zijn meer insecten gevonden dan in huizen waar laminaat op de vloer ligt.

Kelder

De enige ruimte waar zich meer insecten bevinden is in de kelder. Door het vochtige klimaat en weinige daglicht is het een broedplaats voor insecten. Vooral spinnen doen het er goed.

Neem een kat

Het Amerikaanse onderzoek kaart tevens aan dat huisdieren effect vermoedelijk effect hebben op de hoeveelheid insecten in huis. Gedacht wordt dat met name in huizen waar een kat aanwezig is, er minder beestjes aanwezig zijn. In woningen van hondeneigenaren, kunnen er juist meer insecten aanwezig zijn.

Wie bang is dat deze micro-organismen niet goed zijn voor ons, mag gerust zijn. Deze beesten voeden onze weerstand en maken ons sterker tegen veel ziektes concluderen de onderzoekers.

(Bron: Trouw/NU.nl)

Geef een reactie

Reactie

  1. KoenPieter says:

    ik woon in een flat op 7 hoog. Ik heb een afzuigsysteem in de hele woning. Weinig last van vliegen en muggen. Soms last van zilvervisjes.