spinnen

Spinnen zijn altijd met z’n tweeën: feit of fabel?

Wellicht heeft u weleens gehoord dat als u een spin ziet, er minstens nog 1 aanwezig is. Want deze dieren zouden altijd met z’n tweeën zijn. Maar is dat eigenlijk wel zo? Wij zochten het voor u uit. 

Spinnen

Zodra de herfst voor de deur staat, is de kans dat u spinnen tegenkomt een stuk groter. Zowel binnen in huis als buiten. Maar voor mensen die bang zijn voor spinnen en er 1 tegen het lijf lopen, is het geen pretje om te horen dat ze altijd met z’n tweeën zouden zijn.

spinnen
Lees ook: Waarom komt u in de herfst meer spinnen tegen?

Feit of fabel

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dat is een fabel en dus niet waar. Spinnenexpert Aart Noordam legt aan RTL Nieuws uit dat spinnen solitaire dieren zijn die onafhankelijk van elkaar leven.  Ziet u er toevallig 2 of meer tegelijkertijd? Dan kan het zo zijn dat er op die plek veel voedsel te vinden is. Anders is het puur toeval.

Spinnen komen tevoorschijn

Er zijn 2 momenten in het jaar dat u spinnen vaker kunt tegenkomen. In de herfst en de lente zoeken de dieren elkaar op. In deze seizoenen is het namelijk paringstijd. De mannetjes gaan dan op zoek naar de vrouwtjes. Ook in een gemiddeld huis leven veel, soms zelfs meer dan honderden, spinnen die zich tijdens de paringstijd vaker laten zien.

Nuttig

Spinnen kunnen voor ons mensen erg nuttig zijn. Ze eten insecten, waaronder muggen en wespen, waardoor wij hier minder last van hebben. U kunt ze dus beter niet doden. Vindt u ze erg eng of wilt u ze simpelweg gewoon uit huis? Zet dan voorzichtig een glas over ze heen en schuif een papiertje over de onderkant van het glas om ze buiten te zetten.

(Bron: RTL Nieuws, Natuurpunt.be, Kennis- en Adviescentrum Dierplagen. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie