Duur 02:43
Gepubliceerd op 3 juni 2020

Schildertips van Iris Frederix: de belichting

Schilderen is van alle tijden. Maar in coronatijd hebben steeds meer mensen het als hobby opgepakt. Het lijkt makkelijk, een penceel, verf, een doek en aan de slag, maar zo eenvoudig is het niet. Zo zijn er tal van materialen waar u uit kunt kiezen en is de opbouw van een schilderij bepalend. Kunstenaar Iris Frederix heeft tips.

Iris heeft als jonge kunstenaar (1981) al behoorlijk wat werken op haar naam staan waarvan sommige op zijn genomen in privécollecties en collecties van bedrijven in binnen- en buitenland. Bij het grote publiek wordt zij bekend als één van de coaches van het tv-programma Project Rembrandt waar ze schilders helpt met hun kunstwerken.

Tip: de belichting

In de eerste aflevering van de schildertips van Iris, vertelt Iris over het materiaalgebruik. Wat daarna minstens zo belangrijk is, is wat u gaat schilderen en de belichting daarvan. Want het maakt niet uit wat u gaat schilderen, hoe de foto of het object is uitgelicht is volgens Iris alles bepalend voor het resultaat. In de video geeft zij tips hoe u heel eenvoudig het beste resultaat heeft.

De schildertips van Iris Frederix zijn ook te zien in het MAX Ouderenjournaal van 3 juni 2020.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer