Peperomia polybotrya

Peperomia polybotrya

De dikke, donkergroene bladeren van de Peperomia polybotrya hebben wel wat weg van die van de Pannenkoekplant (Pilea peperomiodes), maar die van de Peperomia hebben een hartvorm, terwijl die van de Pannenkoek rond zijn.

Standplaats

Geef deze Peperomia een lichte, tot half beschaduwde plek. Hij houdt van warmte en op zijn standplaats moet het daarom minstens 15 graden zijn, maar liever enkele graden warmer dan dat. Bij koudere temperaturen zal hij donkere vlekken op zijn blad gaan vertonen.

Peperomia polybotrya

Water geven

Laat de grond tussen 2 gietbeurten steeds eerst weer licht opdrogen voordat u opnieuw water geeft. De Peperomia heeft eigenschappen van een succulent en is daardoor in staat om water op te slaan in zijn stengels en blad, maar niet in die mate als een echte succulent of cactus. Dus laat hem niet volledig uitdrogen. Zorg er daarnaast voor dat hij niet regelmatig of langere tijd te nat staat, want dit is funest voor zijn wortels en hij zal er op den duur aan bezwijken. In de praktijk komt dit veelal neer op eens per week tijdens de groeiperiode en eens per 2 weken tijdens de wintermaanden.

Geef tijdens de lente en zomer eens per maand plantenvoeding tijdens het gieten.

Snoeien

Om de plant mooi in vorm te houden is het alleen nodig om af en toe te lang geworden takken of lelijk geworden blad weg te snoeien. Hij zal hierdoor ook weer mooi vertakken.

Peperomia polybotrya

Verpotten

Voorzie de Peperomia elke 2 jaar van een verse laag potgrond en als het nodig is een grotere maat pot.

Giftig

Deze plant is licht giftig.

Geef een reactie