narcissen

Narcissen met andere bloemsoorten in een vaas? Alleen zo lukt dat

Narcissen scheiden een slijm af waar andere bloemen niet goed tegen kunnen. Wanneer u ze bij elkaar in een vaas zet, zullen de andere bloemen veel sneller verwelken. Maar er zijn manieren waarop u ze toch kunt combineren.

Narcissen eerst in aparte vaas

Wilt u narcissen met andere bloemsoorten mengen, zet ze dan eerst een dag alleen in een vaas en vervolgens pas met de andere bloemen. De narcissen stoppen namelijk na verloop van tijd met het uitscheiden van het schadelijke slijm. Het kan zelfs geen kwaad als u de bloemen opnieuw schuin afsnijdt bij de volgende keer verversen van het water.

tulpen
Lees ook: Tulpen: zo gaan ze langer mee en voorkomt u hangen

Gebruik een middel tegen narcisslijm

Wilt u niet wachten, dan zijn er ook middeltjes op de markt waarmee u het effect van het slijm direct teniet kunt doen. Zodat u de bloemen meteen gemengd in een vaas kunt zetten. Die zijn er in een versie met of zonder snijbloemenvoedsel.

narcissen

Hyacint niet gevoelig voor slijm van narcissen

Een bloemsoort die u gerust met narcissen kunt combineren, is de hyacint. Deze bolsoort is namelijk niet gevoelig voor het narcisslijm en die kunt u dus zonder verdere voorzorgsmaatregelen meteen bij elkaar in een vaas zetten. 

Voorjaarsbollen
Lees ook: Voorjaarsbollen in pot

Narcissen langer goed houden

Als bolplant zijnde houden narcissen niet van hoge temperaturen. Zet de bos bloemen in de kamer dan ook niet in de buurt van de verwarming of plaats ze in een vertrek waar het net wat minder warm is. In een eerder artikel geven we meer tips om een bos bloemen langer vers te houden.

(Bron: archief, Chrysal, Buitenleven, Fleurop. Foto’s: Shutterstock)

Geef een reactie