Duur 02:03
Gepubliceerd op 4 juni 2020

Moestuintips van Ineke Wennink: rood fruit

De 61-jarige Ineke Wennink is 7 jaar geleden naar Zuid-West Frankrijk vertrokken om zich daar permanent te vestigen. Eén van de dingen die Ineke daar heeft opgepakt is moestuinieren. Iets wat zij met de paplepel ingegoten heeft gekregen van haar vader. En het blijkt in coronatijd ook nog eens een ideale manier om te ontspannen en in beweging te blijven. In het MAX Ouderenjournaal en hier op MAX Vandaag geeft Ineke moestuintips. 

Rood fruit hoort erbij

Rood fruit in de moestuin hoort er voor Ineke bij. Ze heeft aardbeien, rode aalbessen en frambozen staan. De framboos is een herfst-framboos. Maar om daar dubbel vruchten van te hebben snoeit Ineke hem niet helemaal kort in voorjaar, maar tot de helft. Dan heeft u er in de zomer ook vruchten van.

Van steeds meer vruchten zijn plantjes te koop bij de tuincentra. En dat is handig, want die kunt u in een klein hoekje in de tuin of op het balkon kwijt en heeft u fruit uit eigen tuin. Lekker en hartstikke gezond!

Iedereen kan het!

Moestuinieren kan iedereen. Daar hoeft u geen grote tuin voor te hebben. Het kan gewoon op het balkon of zelfs in de keuken. Ineke hoopt met haar tips meer mensen enthousiast te krijgen om ook zelf te gaan kweken. Ineke is te volgen op haar eigen YouTube kanaal.

Aflevering 3 van Inekes moestuintips is te zien in het MAX Ouderenjournaal op 4 juni 2020.

Lees ook: Moestuintips van Ineke Wennink: nuttige bloemenMoestuintips van Ineke Wennink: kruiden, Tips om een moestuin aan te leggenMoestuinieren in de winter, de cursus: MoestuinLiefhebber van gember? Zelf kweken kan gewoon in de woonkamerKeukenkruiden kweken

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer