Duur 02:11
Gepubliceerd op 11 mei 2020

Moestuintips van Ineke Wennink: kruiden

De 61-jarige Ineke Wennink is 7 jaar geleden naar Zuid-West Frankrijk vertrokken om zich daar permanent te vestigen. Eén van de dingen die Ineke daar heeft opgepakt is moestuinieren. Iets wat zij met de paplepel ingegoten heeft gekregen van haar vader. En het blijkt in coronatijd ook nog eens een ideale manier om te ontspannen en in beweging te blijven. In het MAX Ouderenjournaal en hier op MAX Vandaag geeft Ineke moestuintips. 

Groenten, ontspanning en lichaamsbeweging

Ineke koopt zelden nog groenten, want inmiddels kweekt ze alles in haar eigen tuin. En dat komt in coronatijd goed uit, want ook in Frankrijk zijn de maatregelen streng en is nog niet alles open. Daarnaast haalt Ineke een hoop ontspanning en lichaamsbeweging uit haar moestuin. Want het is een werk!

Iedereen kan het!

Maar moestuinieren kan iedereen. Daar hoeft u geen grote tuin voor te hebben. Het kan gewoon op het balkon of zelfs in de keuken. Ineke hoopt met haar tips meer mensen enthousiast te krijgen om ook zelf te gaan kweken. Ineke is te volgen op haar eigen YouTube kanaal.

In aflevering 1 laat Ineke zien hoe eenvoudig kruiden thuis te kweken zijn. De tips van Ineke zijn ook te zien in het MAX Ouderenjournaal van 11 mei 2020.

Lees ook: Tips om een moestuin aan te leggenMoestuinieren in de winter, de cursus: MoestuinLiefhebber van gember? Zelf kweken kan gewoon in de woonkamerKeukenkruiden kweken

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer