lente

Met deze tips haalt u de lente in huis

Het is lente! En na maanden van binnen zitten is het tijd om ook in huis het voorjaar naar binnen te halen. Hoe u dat doet? Wij hebben tips!  

Bloemen en planten

Het klinkt vrij logisch, maar bloemen fleuren uw huis direct op en laten uw het er lekker zonnig uitzien. Zeker wanneer u kiest voor een fris boeket met vrolijke kleurtjes. Hetzelfde geldt trouwens voor planten, ook deze brengen de lente naar uw huis of tuin. In het MAX Vandaag kamerplantenoverzicht vindt u veel informatie over verschillende geschikte planten.

Lente

Voorjaarsschoonmaak

Het voorjaar is een goed moment om het huis eens flink onder handen te nemen. Na de wintermaanden kan het huis wel een opruimbeurt gebruiken. Van het soppen van de ramen tot opruimen van winterspullen. Het zorgt er allemaal voor dat uw huis klaar is voor een nieuw seizoen. Berg bijvoorbeeld alle winterse attributen zoals kleedjes en donkere kussens op en vervang ze voor lichte lente voorwerpen. Geen zin in een grote schoonmaak, ga dan voor een kleine voorjaarsschoonmaak, in kleinere stappen.

Lente decoratie

Is veel van de decoratie in uw huis nog in winterse, donkere tinten? Vervang deze waar mogelijk dan voor lichte, lente-achtige decoratie. Een kleine verandering in uw muurdecoratie geeft bijvoorbeeld al een groots effect in het opvrolijken van uw huis. Vervang donkere posters en schilderijen bijvoorbeeld voor frisse prints of zomerse vakantiefoto’s. Probeer te rouleren met de spullen die u al in huis heeft, dit scheelt weer een uitstapje naar de winkel en bespaart daarnaast ook nog eens geld.

Lente

Frisse kleuren

Door meer kleur in huis te brengen zal uw huis er direct een stuk vrolijker uitzien. U hoeft daarvoor niet direct met de verfkwast aan de slag, ook kleine veranderingen zoals een nieuw kussen of een nieuwe poef in een vrolijke kleur doen wonderen.

Vervang winterse stoffen

Heeft u veel stoffen zoals wol en fluweel in uw interieur? Dit zijn natuurlijk heerlijk warme stoffen in de winter, maar een echt lente-gevoel geven ze niet. Vervang deze winterse stoffen waar mogelijk voor luchtige lente stoffen zoals linnen of katoen in lichte kleuren. Dit maakt uw interieur net wat lichter en dat past goed bij de lente.

Paasdecoratie

Het is niet alleen volop lente, ook het paasweekend staat voor de deur. De perfecte tijd om gezellige paasdecoratie zoals paastakken, paashaasjes en lekkere paaseitjes in uw interieur te verwerken. En die paastakken hoeft u heus niet weg te gooien wanneer Pasen voorbij is, deze takken blijven over het algemeen erg lang goed en staan ook na Pasen erg vrolijk in uw huis.

(Bron: Nu.nl, Homedeco.nl, archief)

Geef een antwoord