verwennen honden

Kan het kwaad uw hond te verwennen in coronatijd?

Door het coronavirus zijn we aan huis gebonden. Dat is niet alleen voor ons wennen, ook voor onze huisdieren. Vooral voor honden is het veranderende ritme wennen. Zij hebben zelden de hele dag mensen om zich heen. Daarnaast ligt verwennerij op de loer. Maar hoe erg is dat eigenlijk, de hond in deze coronatijden extra verwennen?

Niet verwennen

Het is verleidelijk, maar de Dierenbescherming adviseert toch om de hond zo min mogelijk te verwennen in deze tijd. Honden zijn te allen tijde gebaat bij een gewoon ritme. Dezelfde hoeveelheid plasbeurten en eten op dezelfde tijd als altijd. Het is verleidelijk om de honden nu iets extra’s te geven, maar de Dierenbescherming adviseert om dat niet te doen. Laat de hond ook gewoon op de gebruikelijke plek slapen en laat het niet toe op plekken waar hij normaal gesproken ook niet gewenst is.

Bewegen

Wat wel heel belangrijk is, is bewegen. Net als voor ons is het voor de hond belangrijk om in beweging te blijven. Maar houd hiervoor dus ook zoveel mogelijk de normale dagelijkse routine voor aan. Dat is niet alleen handig voor uw eigen schema, maar het zorgt er ook voor als de coronatijden voorbij zijn, de hond zich weer makkelijk aanpast aan het ‘oude’ ritme. Natuurlijk kan een extra rondje lopen geen kwaad. Dat is zowel voor de hond als voor u hartstikke goed.

Wees voorbereid

De Dierenbescherming heeft nog een aantal tips die handig zijn om rekening mee te houden in deze coronatijd:

  • Zorg dat u voldoende diervoeding in huis heeft. Grote voorraden is absoluut niet nodig, maar mocht u zelf ziek worden en de deur niet uit kunnen dan heeft u voor de eerste dagen voldoende in huis.
  • Voor medicatie voor uw huisdier geldt hetzelfde, zorg dat u voldoende in huis heeft. Overleg hier eventueel over met uw dierenarts.
  • Dierenartspraktijken zijn in principe gesloten. Vaak zijn zij wel telefonisch bereikbaar. Mocht er dus iets met uw huisdier zijn, naam dan eerst telefonisch contact op.
  • Bedenk nu u nog beter bent wie eventueel de zorg voor uw huisdier kan overnemen, mocht u ziek worden. Uw huisdier kan mogelijk niet zomaar terecht bij een pension of opvang.

Overigens hoeft u niet bang te zijn dat uw huisdier het coronavirus op u over kan brengen of omgekeerd. Daar is geen enkel bewijs voor.

(Bron: Linda/Dierenbescherming/archief)

Geef een reactie