ijsblokjes droger

IJsblokjes en aluminiumfolie: ook heel nuttig in de droger

IJsblokjes zijn niet alleen lekker verfrissend in een drankje, maar kunnen ook heel nuttig zijn in de droger. Het klinkt wat gek, maar hoe zit dat eigenlijk? 

Minder kreukels

De droger is voor velen een onmisbaar apparaat in het huishouden. Uw wasgoed wordt er snel droog in en dat niet alleen, het wordt ook nog eens zacht en kreukt minder erg. Maar zelfs de droger kan niet altijd voorkomen dat u toch nog met de strijkbout aan de gang moet. Toch kan ook dit verleden tijd zijn, namelijk wanneer u wat ijsblokjes in uw droger gooit.

Nooit meer strijken

Het is heel simpel, stop uw was in de droger (let wel op, niet ieder kledingstuk is bestand tegen de droger) en gooi er wat ijsblokjes bij in de droogtrommel. Zet de droger vervolgens direct aan op de hoogste stand. Hierdoor zal er stoom ontstaan in de droger, waardoor vrijwel alle kreukels uit uw wasgoed worden gestoomd. Strijken is dan in de meeste gevallen niet meer nodig. Wel is het belangrijk om uw was direct uit de droger te halen wanneer het programma is afgelopen. Blijft u was te lang verfrommeld liggen? Dan ontstaan er namelijk alsnog kreukels.

Aluminiumfolie in de droger

IJsblokjes zijn overigens niet de enige vreemde producten die nuttig kunnen zijn in de droger. Ook een balletje aluminiumfolie kan heel behulpzaam zijn. Wanneer u een balletje aluminiumfolie bij uw natte was in de droger stopt zorgt dit er namelijk voor dat uw was minder statisch wordt. Daarnaast zorgt aluminiumfolie er ook al een beetje voor dat er minder kreukels ontstaan. Dit simpele trucje wordt nog gemakkelijker, omdat u het niet eens elke wasbeurt hoeft uit te voeren. Elke keer dat u een balletje aluminiumfolie in de droger doet, zorgt namelijk voor kledingstukken die tot wel 6 maanden lang niet meer statisch zullen zijn. Schadelijk voor uw droger is het ook niet, maak het balletje alleen niet te groot en zorg dat er geen scherpe randjes aan zitten, dit kan namelijk wel voor schade aan zowel uw droger als kledingstukken zorgen.

Op 25 maart 2022 bespreken MAX-dj’s Henkjan Smits en Manuëla Kemp dit onderwerp in hun programma De MAX! onder het mom van De MAX Weet Raad. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur op NPO Radio 5.

(Bron: RTL Nieuws, Lifehacking.nl, TipsEnWeetjes.nl)

Geef een reactie