huis

Huis van de toekomst voor ouderen

Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Veel bestaande woningen zijn hier immers niet op berekend. In de gemeente Houten is nu echter een modelwoning ingericht, waar ouderen kunnen zien wat er inmiddels al wel mogelijk is op dit gebied.

Slim Thuis Woning

In de ‘Slim Thuis Woning’ in Houten kunnen ouderen bekijken met welke soms kleine aanpassingen het wonen beter op hen ingericht kan worden. Zo is er een wc die gedoe met toiletpapier overbodig maakt. Met een druk op de knop wordt er afgespoeld en gedroogd. Er is te zien dat er een extra traptrede geplaatst kan worden tussen de normale treden om gemakkelijker de trap op te lopen. Ook kan er bijvoorbeeld een cameraatje in de koelkast worden geplaatst, zodat er vanuit de supermarkt in de koelkast gekeken kan worden als iemand vergeten is wat er ook alweer gehaald moest worden.

Hoge kosten

Aan een groot deel van de handigheden hangt een (duur) prijskaartje, maar er zijn ook foefjes te zien, die mensen thuis zonder hoge kosten kunnen realiseren. Zoals het hoger plaatsen van een vaarwasser, zodat er niet gebukt hoeft te worden bijvoorbeeld.

Tot 29 maart 2018 is de woning elke donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur te bekijken op Het Rond 109 in Houten.

(Bron: ad.nl)

Geef een antwoord