golfkarren

Kleinschalig vervoer met golfkarren verdrijft eenzaamheid ouderen in Houten

Wie in Houten voor korte of langere tijd niet mobiel is, kan een beroep doen op kleinschalig vervoer via een golfkar. Deze vorm van vervoer is inmiddels al zo populair dat er behoefte is aan een tweede elektrokar en die komt er. In 2018 krijgt Stichting Duurzaam Vervoer Houten een extra golfkar voor het ouderenvervoer.

2200 ritten per jaar

De eerste golfkar maakt zo’n 2200 ritten per jaar en de stichting kan vaak niet aan de grote vraag voldoen. Een tweede golfkar is dus hoognodig. De kosten van 30.000 euro die ermee gemoeid zijn worden beschikbaar gesteld door de gemeenteraad van Houten. Een door de SGP-fractie ingediend voorstel hiertoe is door alle politieke partijen gesteund. Door het college is 100.000 euro ter beschikking gesteld voor projecten die inwoners van Houten belangrijk vinden. Uit een rondvraag op Facebook blijkt dat veel mensen de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen hoog waarderen. Ze hebben massaal voor een tweede golfkar gekozen.

Effectief middel tegen eenzaamheid

Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 10 ouderen in Houten zich eenzaam voelt. Het kleinschalige vervoer per golfkarretje verlaagt volgens de Houtense politieke partijen de drempel voor velen om toch naar buiten te gaan en anderen te ontmoeten. Het is daarmee een effectief middel in de strijd tegen de eenzaamheid onder ouderen in de gemeente. Mensen gebruiken het vervoer zoal voor doktersbezoek, fysiotherapie, om naar sociale clubs te gaan, familiebezoek of om naar het station of winkelcentra te reizen. Een dertigtal vrijwilligers maken dit mogelijk.

(Bron: rtvutrecht.nl, ad,nl, sgphouten.nl)

Geef een antwoord