kerst

Haal de kerstgeur in huis met deze tips

Kerst is een heerlijk ruikend feest. Kerstgroen verspreidt een fijne geur, net als alle etenswaren die erbij horen. Wilt u deze kerstgeur het liefst het hele jaar door vasthouden? Dat kan. Wij hebben tips. 

Maak een winters kruidenmengsel

Er zijn bepaalde kruiden en specerijen die door velen verbonden worden aan kerst. Denk bijvoorbeeld aan kruidnagel en kaneel. U kunt veel van deze winterse kruiden prima met elkaar combineren in kruidenmengsels waarmee u vervolgens kunt koken en bakken. U kunt met deze kruidenmengsels ook uw huis die typische kerstgeur geven, door ze te verdelen over verschillen kleine, katoenen zakjes. Inspiratie nodig? Hier vindt u een aantal voorbeelden.

Kruidenmix winter

Door deze kruiden samen in een zakje te doen ruikt u huis altijd een beetje naar kerst.

Haal kerstgroen in huis

De meest eenvoudige manier om de kerstgeur in huis te halen, is met kerstgroen. Dennentakken verspreiden bijvoorbeeld een fijne geur. In andere seizoenen zijn deze takken minder makkelijk te krijgen, dus zult u moeten uitwijken naar de andere tips uit deze lijst.

Maak winterse potpourri

Potpourri is de ideale manier om de kerstgeur langere tijd vast te houden. Leg bijvoorbeeld gedroogde sinaasappelpartjes met kaneelstokjes, een anijsster en wat kruidnagels in een bakje, en besprenkel dit met een geurende olie die past bij dit geheel. Uiterlijk zal de geur van de potpourri wel vervagen, maar dan kunt u natuurlijk gewoon weer nieuwe maken.

Maak een winterse geurspray

Ook met een winterse geurspray ruikt uw huis het hele jaar door naar kerst. Hiervoor heeft u, net als voor de potpourri, een geur in olievorm nodig. In principe verkoopt elke drogist dit. Naast de geurende olie heeft u ook wat geurloze alcohol nodig en wat water. Meng deze ingrediënten met elkaar in een spuitflesje en klaar bent u. Per flesje zijn 30 tot 50 druppeltjes geurolie vaak wel genoeg.

Sla winterse geurkaarsen in

Ook een geurkaars kan vaak een fijne, winterse geur verspreiden door uw huis. Geurkaarsen met een winterse geur zijn in principe het hele jaar te koop, zowel in winkels als online.

(Bron: archief, Chistmaholic, Margriet. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie