Centella aziatica

De Centella aziatica heeft met zijn grappige, ronde blad wel wat weg van kleine parasolletjes. En de pannenkoekplant, maar de blaadjes zijn licht gekarteld en wat kwetsbaarder.

Standplaats

Zet de Centella aziatica op een lichte plek, maar zonder direct zonlicht. Hij houdt van redelijk veel warmte, dus zet hem niet in een koel vertrek, maar ergens in huis waar de temperatuur redelijk stabiel en minimaal 18 graden blijft.

Centella aziatica

Water geven

Droogte houdt deze plant niet van, dus houd de kluit steeds net licht vochtig en geef hem daarvoor zo’n 1 á 2 keer per week water. Afhankelijk van de omstandigheden waarin hij staat.

Snoeien

Hoger dan een centimeter of 20 wordt de Centella aziatica meestal niet, maar oudere exemplaren groeien soms wat minder mooi uit. U kunt hem dan (flink) terugsnoeien, waardoor hij aangespoord wordt nieuw, fris blad te produceren.

Centella aziatica

Geneeskrachtig

De plant komt van oorsprong uit Azië en is daar zeer bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen. Zo wordt hij er bijvoorbeeld ingezet om huidaandoeningen te verhelpen. In Europa zijn er inmiddels ook allerlei producten mee te koop. Er zelf zonder kennis mee experimenteren is overigens niet aan te raden, want dan kan de werking anders uitvallen dan gehoopt.

Geef een reactie