Bed opmaken

Bed opmaken? Zo belangrijk is dat

Aan het einde van de dag is er niets zo fijn dan in een opgemaakt bed stappen. Maar wat is de beste manier om uw bed op te maken? En heeft een opgemaakt bed ook nog andere gezondheidsvoordelen? 

Opgemaakt bed voor een frisse start van de dag

Naast dat het fijn is om in een opgemaakt bed te stappen, heeft het opmaken nog meer voordelen. Zo zorgt een opgemaakt bed voor een goede start van de dag. Er wordt zelfs gezegd dat u gedurende de dag zelfs productiever bent. Door het bed op te maken ziet de slaapkamer er ook direct opgeruimder uit. En dat is weer van invloed op uw gemoedstoestand, het zorgt voor een opgeruimd gevoel. Een opgemaakt bed is niet alleen heerlijk om in te slapen, volgens het Amerikaanse platform WebMD zorgt het er ook voor dat u lekkerder slaapt. Alle reden dus om uw bed elke ochtend op te maken.

dekbed
Lees ook: 1 dekbed of 2 losse dekbedden, wat is beter?

Maar hoe maakt u het bed het beste op?

Begin met een molton. Een molton is een goede matrasbeschermer en het absorbeert het vocht dat u ’s nachts verliest. Het voorkomt dat het direct in het matras verdwijnt. Doe over de molton een hoeslaken. Zorg dat zowel de molton als het hoeslaken goed om het matras zitten, dat ze goed aansluiten. Vouwen zijn behalve niet mooi ook vervelend om op te liggen. Doe een dekbedhoes om het dekbed en de kussenslopen en leg alles weer terug op het bed.

Vouw na een nacht slapen het dekbed voor de helft terug. Dan kan het matras luchten.

bed opmaken
Lees ook: Dit gebeurt er als u uw beddengoed niet regelmatig verschoont

Regelmatig verschonen

Het is aan te raden om uw beddengoed minimaal 1 keer per week te verschonen. ’s Nachts verliest u wel 1 tot 1,5 liter vocht en dat verdwijnt voor een deel in het beddengoed en in het matras. Daarnaast verdwijnen er ook huidschilfers en haren in het bed. Was het beddengoed daarom op 60 graden, dan hebben bacteriën geen schijn van kans. Staan de matrassen het toe, keer ze dan zo nu en dan.

(Bron: Metronieuws, RTL Nieuws, Slaaptextiel.nl, archief. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord

Reactie

  1. RReim says:

    Jaren geleden heb ik van mijn moeder een wollen matras beschermer overgenomen. Die ligt er zomer en winter op. In de winter warm en in de zomer koel. Regelmatig een dagje buiten hangen en het is weer fris. Sinds kort heb ik een 2 persoons een wollendeken van Texels schapenwol. Het slaapt heerlijk onder alle omstandigheden.