lelijke schutting

8 tips om een lelijke schutting te verbergen

Een schutting biedt de nodige privacy, maar niet iedereen kijkt er even graag tegen aan. Zeker wanneer de tuinafscheiding door de jaren heen minder mooi is geworden. Er zijn dan verschillende manieren om een lelijke schutting aan het zicht te onttrekken. Bekijk onze 8 tips.

Klimplanten

Een goede manier om een lelijke schutting te verbergen is het aanplanten van klimplanten ervoor. Des te groter die al zijn, dus te sneller het effect. In een eerder artikel zetten we 11 mooie klimplanten op een rij. In plaats van losse exemplaren te planten, kunt u er ook voor kiezen om voor de schutting een kant-en-klaar-haag te plaatsen. Met bijvoorbeeld klimop op Toscaanse Jasmijn. Dan kijkt u niet meer tegen de schutting, maar een mooie muur van groen aan. Staan er al wat klimplanten, die zelf ook minder mooi geworden zijn? Snoei ze dan terug en plaats er enkele frisse exemplaren extra bij.

lelijke schutting

Struiken of kleine bomen

Door verschillende niet te kleine struiken of klein blijvende bomen voor de schutting te planten, is er nog maar weinig van het oppervlak te zien. Helemaal als u kiest voor een groenblijvende beplanting.

Planten in plantenbakken

Plaats hoge plantenbakken voor de schutting, met daarin flinke struiken. Zoals bamboes of andere groenblijvende struiken.

Verhoogde borders

Met verhoogde borders wordt de onderkant van de schutting sowieso al aan het zicht onttrokken. Door daarnaast flink uit te pakken met de beplanting, verbergt u een groot deel van de rest van de schutting.

lelijke schutting

schutting

Verticale tuin

Met een paar hangende bloembakken knapt een lelijke schutting al op, maar door er verschillende op en naast elkaar te hangen, gaat het grootste deel ervan erachter schuil.

kliko's verbergen
Lees ook: 5 manieren om kliko’s te verbergen

Rieten of bamboe scherm

Door schermen van riet of bamboe voor de schutting te plaatsen, bent u in 1 keer van het zicht op uw schutting af. U kunt kiezen voor materialen op een rol, die vaak wat gunstiger geprijsd zijn, of voor kant-en-klaar-schermen.

Verf de lelijke schutting zwart

Door een lelijke schutting geheel zwart te verven, valt hij wat meer weg. Zeker wanneer u er dan ook nog groen voor aanplant.

zwarte schutting

Tuinschilderij

Tuinschilderijen (op doek) zijn in heel veel verschillende maten te koop. Desgewenst ook ter grootte van een gehele schutting, of een deel daarvan.

Saaie schutting

Wilt u uw schutting niet geheel aan het oog onttrekken, maar alleen aankleden, versieren of opvrolijken? In een eerder artikel hebben we daar ook nog veel tips voor.

Op de overzichtspagina van Tuin & Balkon vindt u nog veel meer tips en adviezen voor tuin- en balkonplezier. Van adviezen over de verzorging van tuinplanten tot praktische tips over snoeien en tuinaanleg.

(Foto’s: Shutterstock, Laurence Berger / Shutterstock.com)

Geef een reactie