hibiscus

11 kamerplanten voor de zonnigste plek in huis

Niet alle kamerplanten zijn opgewassen tegen de warmste en zonnigste plekken in huis. Sommige planten maakt u er juist erg gelukkig mee en dat zijn lang niet allemaal cactussen. We hebben 11 kamerplanten op een rij gezet, die graag volle zon krijgen.

Afrikaanse melkboom: Euphorbia trigona

De Afrikaanse melkboom (Euphorbia trigona) heeft het uiterlijk van een cactus, maar is het niet. Deze plant is een succulent en hij behoort tot de wolfsmelk-familie. Hij houdt van veel licht en volle zon is voor deze plant een traktatie.

Euphorbia trigona

Aloë Vera

De Aloë Vera is van oorsprong aangepast aan extreme omstandigheden in de woestijn. Geef hem dus de zonnigste plek in huis. Een plek in de buurt van de verwarming is geen probleem, want hij heeft geen moeite met droge lucht.

Aloë VeraBananenplant: Musa

De bananenplanten die wij in onze Nederlandse huiskamers houden zijn meestal de Musa tropicana of Musa acuminata Dwarf Cavendish, oftewel dwergbananen. Deze tropische planten houden van een warme en zonnige plek.

Bananenplant

Chinese roos: Hibiscus rosa-sinensis

In zonnige, warme landen bloeit de Chinese roos bijna jaarrond. In Nederland heeft u de meeste kans op een lange bloei als u hem op de zonnigste plek zet en regelmatig water en voeding geeft. Tijdens langere mooie periodes in de zomer kan hij tijdelijk naar buiten.

hibiscusChristusdoorn: Euphorbia milii

De Christusdoorn is één van de oudste kamerplanten en houdt van veel warmte en zonlicht. Zet hem daarom bijvoorbeeld op een zonnige vensterbank, maar zorg ervoor dat de temperatuur niet te vaak onder de 15 graden komt, want daar wordt hij niet beter van.

Christusdoorn

Dadelpalm: Phoenix canariensis

Van oorsprong komt de dadelpalm van de Canarische eilanden. In huis heeft hij veel zonlicht nodig om mooi en stevig te blijven. Anders wordt hij sprieterig. Zomers kan hij naar buiten, maar hij moet vorstvrij overwinteren in een koel en zonnig vertrek in huis.

zonnigste Phoenix canariensisKalanchoë blossfeldiana

De Kalanchoë heeft het in de volle zon op de vensterbank naar zijn zin. In het zonnetje krijgen de bladeren meestal een mooie, rode gloed. De Kalanchoë is wel een kortedagplant, wat betekent dat hij voor een volgende bloei geprikkeld moet worden met een donkere periode met maximaal 10 uur daglicht.

Kalanchoë blossfeldianaOleander: Nerium oleander

De zonbehoefte van de Oleander is heel groot. In huis heeft hij de lichtste plek nodig en zo mogelijk van mei tot november een plaatsje buiten, in de volle zon. De wintermaanden staat hij graag in een niet verwarmd, maar wel heel licht vertrek in huis.

zonnigste Nerium oleanderOlifantspoot: Beaucarnea

De olifantspoot komt uit de droge gebieden van Mexico en omliggende landen. Hij past zich vrij gemakkelijk aan de omstandigheden in de woonkamer aan, maar om het blad mooi en gezond te houden doet u er wel goed aan hem op een plek met direct zonlicht te zetten.

BeaucarneaPalmlelie: Yucca elephantipes

De Yucca heeft veel licht nodig en volle zon is helemaal mooi meegenomen. Krijgt de plant te weinig licht, dan zal hij wel doorgroeien, maar hij krijgt dan een sprieterig uiterlijk, met slap blad.

Yucca elephantipes

Senecio aquarine

De Senecio aquarine valt op door zijn mooie grijsblauwe kleur. Hij houdt van een zonovergoten plek. Qua temperatuur is hij wat minder veeleisend. Hij houdt van warmte, maar doet het ook in koudere vertrekken in huis goed, mits hij maar genoeg zonlicht krijgt.

Geef een reactie