Senecio aquarine

Senecio aquarine

De Senecio aquarine valt op door zijn mooie grijsblauwe kleur. Het is een gemakkelijk te verzorgen kamerplant, die het goed doet op een zonnig plekje in huis.

Standplaats

De Senecio aquarine houdt zoals gezegd van een zonovergoten plek. Qua temperatuur is hij wat minder veeleisend. Hij houdt van warmte, maar doet het ook in koudere vertrekken in huis goed, mits hij maar genoeg zonlicht krijgt. Hij kan ook prima buiten gehouden worden, maar haal hem weer naar binnen als de temperatuur onder de 5 graden gaat. Zorg er daarnaast voor dat hij niet in de regen staat, want teveel water is schadelijk voor deze plant.

Water geven

De Senecio aquarine is een succulent en de waterbehoefte van deze zonminnende plant is laag. Hij houdt een voorraadje water in zijn blad vast, dus geef steeds pas weer water als de grond tussen de gietbeurten enigszins is opgedroogd. Dit komt zomers neer op zo eens in de 2 weken water geven en ’s winters zo één keer in de maand.
Geeft tijdens de lente en zomer elke maand plantenvoeding voor cactussen en vetplanten of groene planten tijdens het gieten.

Snoeien

Wordt de plant te hoog of groeit hij lelijk uit, dan kunnen zijn takken eenvoudig tot de gewenste hoogte terug gesnoeid worden. Hij loopt erna gewoon weer uit.

Senecio aquarine

Verpotten

Voorzie de Senecio aquarine elke 2 jaar van een verse laag grond voor cactussen en vetplanten en zo nodig van een grotere maat pot. Geef hem niet teveel ruimte, want dan loopt u het risico dat er al snel water in de pot blijft staan, wat de plant helemaal niet nodig heeft en op de langere termijn zelfs aan zal bezwijken.

Giftig

De plant is licht giftig, dus houd hem uit de buurt van kinderen en huisdieren.

Geef een reactie