Een vrouw smeert zelfbruiner op haar benen.

Vlekken of strepen op de huid na het gebruik van zelfbruiner? Zo gaan ze weer weg

Een zelfbruiner is handig voor wie niet snel verkleurt door de zon of niet in de zon mag of wil zitten. Maar de middeltjes kunnen nog weleens vlekken of strepen achterlaten. En dat is niet de bedoeling. Gelukkig zijn er manieren om dit weer weg te krijgen.

Smeer zelfbruiner goed uit en gebruik de juiste kleur

Zelfbruiner moet goed uitgesmeerd worden. Anders laat het dus vlekken of strepen achter op de huid. Dan is goed zichtbaar dat u iets gebruikt om er gebruinder uit te zien. Het ziet er dan onnatuurlijk uit. Het kan ook zijn dat u een verkeerde kleur aangebracht heeft, waardoor u ineens oranje kleurt. Ook hiervoor werken dezelfde manieren om het van uw huid te krijgen.

Vlekken verwijderen met citroen (en suiker)

Eén van de manieren om de strepen en vlekken zelfbruiner weg te krijgen is citroen. Snijd hem doormidden en wrijf hiermee over de plek. Het zuur van het sap zorgt ervoor dat de bruine laag loslaat. Werkt dit niet goed genoeg? Dan is het mogelijk om een scrub te maken met suiker. Dit haalt meer van de huidcellen weg. Spoel daarna goed af onder de kraan.

Hoe kunt u citroenen het beste bewaren?
Lees ook: De beste manieren om citroenen te bewaren

Baking soda gebruiken om zelfbruiner te verminderen

Het wondermiddel komt elke keer weer naar boven: baking soda. Ook hier kan het helpen om zelfbruiner weg te krijgen. Meng met wat water en laat ongeveer 20 minuten op de huid intrekken. Scrub het daarna eraf. Spoel vervolgens af onder de kraan.

Babyolie voor grotere oppervlaktes met zelfbruiner

Zitten de vlekken en strepen op grotere oppervlaktes? Of wilt u de zelfbruiner van uw hele lichaam afhalen? Dan is babyolie een goede optie. De olie helpt de tint te vervagen en voedt ook meteen de huid. Laat het minimaal 15 minuten intrekken.

Huidolie en een bad

Geen babyolie in huis, maar wel een andere huidolie? Wanneer u een bad heeft, werkt dit ook. Laat het bad vollopen en giet hier wat huidolie bij. De olie zal de gekleurde tint vervagen. Droog uzelf na het badderen iets ruwer af dan normaal. Dit zorgt voor een lichte scrub, waardoor de zelfbruiner loslaat.

Vlekken zelfbruiner op de benen? Scheren is een optie

Zitten de vlekken en strepen op de benen? Dan helpt het ook om deze te scheren. Het kan namelijk zijn dat er wat zelfbruiner in de haarzakjes terecht is gekomen. Door te scheren wordt dit weggehaald. Daarnaast kan scheerschuim het donkere wat wegnemen.

Self tan remover

Naast deze middeltjes die u waarschijnlijk wel in huis heeft, zijn er ook speciale vlekverwijderaars te koop, self tan removers. Diverse merken die zelfbruiners verkopen, bieden ook de verwijderaars aan. Deze kunnen nog best wel duur zijn. Daarom is het de moeite waard om eerst de andere opties te proberen.

Tips voor de volgende keer

Wanneer u weer een nieuwe ronde zelfbruiner aan wil brengen, ga dan goed te werk. Zorg op voorhand dat de huid die u wil bruinen goed gehydrateerd is. Gebruik vervolgens een handschoen om de zelfbruiner aan te brengen op de huid. Dit zorgt er meteen voor dat er geen vlekken op de handen achterblijven. Wie het hele lichaam wil bruinen, kan het beste van onder naar boven werken. Behandel de voeten, knieën, ellebogen, handen en het gezicht als laatste. Laat het vervolgens goed drogen voordat u zich verder aankleedt.

(Bron: Libelle, Harpers Bazaar, Spraytanme, Beautyplaza, Cosmopolitan. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie